Регион

Откриха хиляди бебешки дрехи с Мики Маус в камион с авточасти

Снимка от Агенция МитнициГолямо количество бебешки дрехи и обувки, щамповани с изображения на „Дисни”, са задържани от митническите служители на „Капитан Андреево“.

6 667 броя бебешки дрехи и обувки със съмнения, че нарушават права върху интелектуална собственост са открити под колети, пълни с авточасти и електроди в камион с турска регистрация, който пътувал от Турция за Сърбия.

Между декларираните 332 колета имало 46 кашона с 12 различни бебешки текстилни артикули, сред които и 816 броя бебешки обувки. Те са щамповани с  изображения на анимационни герои, като един от най-повтарящите се е Мики Маус.

От началото на годината до момента в Митница Свиленград има образувани 416 преписки при 135 опити да бъдат пренесени стоки, за които има основателни съмнения, че се пренасят в нарушение на Закона за марките и географските означения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button