Хасково

Театър Буратино представи втората си премиера за сезона – „Районна болница“

ТеатърВтората си премиера за сезона – „Районна болница“ на Христо Бойчев представи снощи театър Буратино към Младежки център.

„Това е една обикновена болница с обикновени хора – пациенти, всеки със своята реална диагноза, но странно – всички са с едно и също заболяване. Затворени там, те са несоциализирани аутсайдери, и на сцената се появява един жокер, който непрестанно действа, пренаписва и манипулира уникалната идентичност на хората. ТеатърИзпълнена с абсурдни ситуации, пиесата изобличава живота, който мачка, обезличава и моделира човека „по свой образ и подобие“, налагайки му живот без духовност, превръщайки го в безволево послушно същество, разказва ръководителят на младите театрали Румяна Георгиева.

Героите в пиесата са хора като всички други и въпреки усилията на манипулатора, те не забравят същността на човешката си природа. В  сърцата им туптят мечти и въпреки „ужасната“ болница , в която са принудени да пребивават, те се борят за изконното си човешко право на личен избор и жажда за свобода.

Тази вечер театралната школа при Младежки център ще представи още една премиера – „Добрата магьосница“ на Панчо Панчев. Маратонът ще продължи и в понеделник с премиерата на „Топлината през ноември“ на Яна Добрева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button