Хасково

Сестрата и още двама хасковлии, съпричастни към наркоканала, остават в ареста

Галя АсеноваМедицинската сестра от Хасково, която преди дни беше задържана заради участие в схема за трафик на хероин остава в ареста. Хасковският окръжен съд определи най-тежката мярка „задържане под стража“ и Людмил Димитров и Веселин Бъчваров от областния град съпричастни към наркоканала.

До разбиването на схемата се стигна в понеделник, когато  на ГКПП Малко Търново е спрян за проверка Опел Зефира, шофиран от 40-годишния хасковлия Людмил Димитров. В изработени тайници в колата са открити 26 кг хероин, които по цени на съдебната система са на стойност близо 2,5 милиона лева. До данни на прокуратурата каналът е функционирал от известно време.

В съдебната зала днес стана ясно, че медицинската сестра Галя Асенова е осъществявала координацията между участниците в наркоканала – предавала е информация, пари и дори инструментите за направата на тайника в автомобила, задържан на ГКПП – Малко Търново на 3 юни. Другият съучастник, който остава в ареста е Людмил Димитров. Той е бил нает да шофира лекия автомобил „Опел Зефира“, с който трябвало да превози наркотика от Турция през България за Западна Европа.

Третият задържан, за който Хасковският окръжен съд определи най-тежката мярка „задържане под стража“ е Веселин Бъчваров, сочен за помагач.

„Имаме данни, че каналът е функционирал през предходен период през годината. Нашите сведения са, че са пренесени три пъти повече наркотик, който ние опитахме да заловим, но досега нямахме достатъчно данни, за да разбием канала“, съобщи прокурорът по делото Павел Жеков.

Той припомни, че все още не са задържани другите двама души – съпричастни към наркоканала. Единият от тях е организатор и съпруг на медицинската сестра от Хасково. Те са обявени за общодържавно издирване.

Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване.

Видео Вижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.06.2013 16:30 16:30

Синжир марка…
Директно до стената и един 7.62мм.между очите…

Анонимен
Анонимен
07.06.2013 20:44 20:44

boi,e*an i re6etki za tezi maloumnici!!!!!!!!!!!!!!!ako ima vaobste zakoni v tazi dargava,tova trjabva da se slu4i,za da razberat vsi4ki takiva oligofreni kato tjah v tazi dargava?!!!!!

rrrrrr
rrrrrr
08.06.2013 10:08 10:08

koi li gi e izdal na policiata,telefoni……jsm,,,,,,

az
az
08.06.2013 16:27 16:27

Koito i da gi e izdal, e napravil mngo hubavo !
I tazi medicinska sestra… ne e li sram da se zanimava s takiva idiotshtini?

Анонимен
Анонимен
08.06.2013 21:01 21:01

ami kak ste e sram ,kato vsi4ko na tozi svjat se pravi za pari,ili mnogo pari za sagalenie?!!! ima hora kato taja glupa4ka,koito sa gotovi na vsi4ko za pari?!!osven pari v glavite im njama ni6to drugo-naprimer moral i drugi cennosti?!!! takiva hora prosto sa bolni mozaci i sa obse*eni za pari-tova e?!!!!!!!!!!

frog
frog
08.06.2013 23:28 23:28

Jalko za Galeto, goliama sladurana beshe dokato si karashe Golfcheto…

Анонимен
Анонимен
09.06.2013 15:37 15:37

ami ot kakvo da e sram,sled kato vsi4ko na tzi svjat se pravi za pari4ki,ili mnogo pari4ki za ogromno sagalenie?!!!!!ima hora kato taja glupa4ka,koito sa gotovi na vsi4ko za pari??!!!osven pari v kuhite im glavi njama ni6to drugo-naprimer morali drugi cennosti??!!!takiva hora prosto sa bolni mozaci i sa obse*eni za pari ,dori i po nai ideotskijat i dolen na4in-tova e realnosta za goljamo sagalenie?!!!!!!!a nai-lo6oto e ,4e njama strogost i zakoni v tazi dargava??!!!dokoga 6te prodalgava tozi proizvol?!!vsi4ko se opravja i potulva pak s mnogo pari4ki, korumpirani,,advokat4eta,,-mafiot4eta,, i taka dokoga??!!! eto vi demokracijata-anarhija?!!!prosto faktite govorjat sami po se*e si!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен
Анонимен
09.06.2013 19:41 19:41

kak samo se izdavat ideot4etata-mafiot4eta na koito ne im ottarva istinata?!!!tja boli mnogo maloumniciiiiii?!!!!!taka e-demokracija-anarhija!!!!!samo da znaete,4e tazi beznakazanost njama da prodalgava postojanno?!!!

Back to top button