Хасково

МБАЛ – Хасково стопи просрочените задължения с овърдрафт

Д-р Славчо Близнаков„Към момента просрочените задължения на МБАЛ – Хасково са 1 милион и 700 хиляди лева„, съобщи днес управителят на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков, който направи отчет на дейността на болницата за 2012 година.

Осезателното намаляване на просрочените задължения, които към края на 2012 година възлизат на 3 милиона лева, се дължи на усвоен овърдрафт, който МБАЛ – Хасково ще върне в рамките на две години. Така областната болница ще спести около 5% от лихви към доставчици на лекарства, което е около 150 000 лева, коментира д-р Близнаков.

Според представените данни към края на миналата година общите задължения на лечебното заведение са 6,6 милиона лева.
Към момента в МБАЛ – Хасково работят 667 души. 141 от тях са лекари, а 314 – медицински сестри и специалисти по здравни грижи.
През 2012 година от болницата отчетоха увеличен брой на пациентите. Това според ръководството се дължи на новооткритите отделения по неврохирургия, физиотерапия и инвазивна кардиология, както и на новите 42 клинични пътеки.

За отчетния период специалистите в лечебното заведение са извършили 7624 оперативни интервенции, а стойността на 1 преминал болен във финансово изражение е нараснала със 100 лева.

През 2012 година две от отделенията в МБАЛ – Хасково са придобили трето ниво на компетентност. Това са ОАИЛ и Кардиология. През същия този период са вложени близо 2 милиона медицинска апаратура.

Приходите за 2012 на болницата са над 14 милиона и 800 хиляди, а разходите над 14 милиона и 600 хиляди лева, което означава, че болницата е приключила изминалата година с положителен финансов резултат.

По време на управлението на д-р Близнаков неколкократно се е увеличило и заплащането на персонала. Средната брутна заплата в болницата за миналата година е 880. Лекарите получават средно по 1575 лева, медицинските сестри и специалистите по здравни грижи – 773 лева, а останалите работещи – 585 лева.

На 26 юни в МБАЛ – Хасково ще се проведе Общо събрание, на което трябва да бъде избран екипът, който ще ръководи лечебното заведение през следващите няколко години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button