Хасково

Самозапалилият се димитровградчанин „вътри“ пловдивската болница с 20 000 лева

ЛинейкаОколо 20 хиляди лева ще струва лечението на самозапалилия се димитровградчанин и сестра му на Клиниката по изгаряния, пластична и реконструктивна хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ –  Пловдив, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на лечебното заведение.

Причината е, че двамата пострадали не са здравноосигурени и от лечението и консумативите за него болницата ще натрупа дългове.

Въпреки това лекарите в пловдивската клиника продължават да се борят за живота на димитровградчанина. Според медиците пластиките на засегнатите участъци са стабилни, нормално протича и процесът на естествено регенериране и епителизиране. Мъжът ще остане до края на седмицата в Интензивния сектор на клиниката във флуидно легло, в което бе поставен в петък след операцията си.

Сестра му е в стационара на клиниката. Тя със сигурност ще бъде изписана по-рано, но най-вероятно ще остане като придружител да изчака изписването на брат си.

Haskovo.info припомня, че димитровградчанинът бе приет по спешност в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив на 5 юни с 30% изгаряния няколко часа след като се поля с бензин и опита да сложи край на живота си като се самозапали. След като около полунощ сам драснал клечката, мъжът се уплашил за живота си и събудил сестра си, която спяла в съседната стая. Двамата опитали сами да загасят пламъците до идването на пожарникарите, но пострадали. Жената бе приета в пловдивската клиника със 7% изгаряния в областта на пръстите, дланите и предмишниците на двете ръце.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
читателка
читателка
10.06.2013 15:14 15:14

Щом за държавата е по-изгодно да дава пари за лечение на самозапалили се от безизходица хора, вместо да ги подпомогне когато молят за помощ за да оцелеят децата им, така да бъде 🙁

Back to top button