Хасково

Читалище „Заря“ обучава децата от дома

Читалище ЗаряЧиталище „Заря“ ще започне обучение по компютърна грамотност на децата от Дом „Асен Златаров“. Това ще стане по спечелен от културното средище проект по програма „Глобални библиотеки“.

Така от утре до октомври 38-те останали в дома деца, които са на възраст от 10 до 18 години, ще преминат обучението, в което ще има помагат техни връстници от Хасково.

„В рамките на проекта децата, лишени от родителски грижи, ще получат възможност да ползват различни библиотечни услуги. Ще бъде създаден модел за иновативна библиотечна услуга за обслужване на читатели в неравностойно положение, който в последствие ще бъде разширяван и обновяван“, каза ръководителят на проекта и секретар на читалище „Заря“ Александър Милушев.

Децата имат достъп до компютър и интернет в дома и ще могат да упражняват наученото по време на курса, подчерта директорът на Дом „Асен Златаров“ Невена Желязкова.

Финалът на проекта ще бъде поставен с изложба, а за най-добрите ще има награди.

Освен читалище „Заря“ още две културни институции от областта са спечелили проекти по „Глобални библиотеки“. Това са читалище „Пробуда“ в Ивайловград и читалището в село Конуш. Общата стойност на трите проекта е 15 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button