Хасково

Михаил Павлов чества юбилей с изложба

ИзложбатаС изложба живопис 85-годишният Михаил Павлов отбелязва своя юбилей. Официалното откриване е тази вечер от 18:00 часа в галерия „Атанас Шаренков“.

Това е 19-та самостоятелна изложба на известния автор. Първата е открита през 1985 г в КДК от тогавашния доайен на художниците Христо Форев. Учих се от него, казва днес Павлов. Дипломираният в Свищов счетоводител рисувал и в казармата. Там харесвали неговите стенописи и картини и го подтиквали да учи в Художествената академия. Той обаче избрал света на счетоводството, а рисуването се превърнало в хоби.

Всички картини са ми любими, казва той на фона на подредените 41 творби в галерията. Посетителите ще видят достолепни хасковски сгради, селски дворове и къщи, жътварки и тютюноберачки, камъка край Спахиево, на който според легендата е стъпвал Ангел войвода. Негови платна са показвани в Свиленград и Димитровград. Юбилярят не може да се оплаче от липса на откупки в тези времена на криза : известни юристи и рестоорантьори са сред притежателите на негови картини.

Към експозицията на своя дядо се е присъединила и внучката Деляна. От Чикаго тя е изпратила картината си „Без име“.

Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button