Хасково

Ансамбъл „Китна Тракия“ на фестивал в Текирдаг

Снимка архивАнсамбълът  за народни песни и танци „Китна Тракия“ при Тракийското дружество  с главен художествен ръководител Руско Русев замина за Текирдаг, Турция.  Той е поканен да участва в 49-ия фестивал, съпътстващ традиционния   Празник на черешата. 

Всяка година градът на брега на Мраморно море събира  хиляди любители на фолклора от целия свят.  За празничните дни домакините канят  министри, депутати, представители на дипломатически мисии.

Още днес хасковските певици, танцьори и музиканти ще развеят българския флаг по време на тържествения парад по улиците на  Текирдаг. В следващите дни те ще покажат изкуството си на концерти в  амфитеатъра край морето, който има над  3 хиляди места,  и на импровизирана  сцена в града.

Както Hаskovo.info писа, през ноември миналата година ансамбълът на община Текирдаг гостува в Хасково  по покана на общината и на  Тракийското дружество . Двата ансамбъла  изнесоха  заедно  концерт „Тракия без граници”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button