Хасково

Безвъзмездните кръводарители в Хасково намаляват

КръводаряванеНамаляване на безвъзмездните кръводарители в Хасковско регистрират от Отделението по
трасфузионна хематология към областната болница. Причината е, че няма млади хора, които да заемат местата на досегашните, които по здравословни причини вече не могат да даряват.

От началото на годината през Кръвния център са преминали 872 души. 654 от тях са близки на болни, а безвъзмездните кръводарители са едва 218, съобщи д-р Ана Димова. Въпреки това в Отделението по трансфузионна хематология има запаси от всички кръвни групи, но се наблюдава дефицит от тези с отрицателен резус фактор, допълни д-р Димова.

Днес към безвъзмездните кръводарители се присъединиха 7 членове на младежката организация на ГЕРБ.

„Организираме подобна акция за трета поредна година. В сравнение с останалите ни инициативи през годината, тази е най-стойностната, защото кръвта няма цена„, коментира пред Haskovo.info лидерът на МГЕРБ Евгения Ангелова.

Акцията съвпадна с рождения ден на лидера на партията Бойко Борисов. Младежите обясниха, че съвпадението е случайно. Идеята им е било да се случи в навечерието на Международния ден по кръводаряване – 14 юни, а за рождения ден на Борисов вече са изпратили колаж, придружен с пожелание за здраве.

Кръводаряване Кръводаряване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button