Хасково

Христо от ПМГ представя България на Всерусийската олимпиада

Христо ХристовЕдинайсетокласникът Христо Христов от Хасковската математическа гимназия ще представя България на Всерусийската олимпиада в Санкт Петербург през следващата учебна година, похвалиха се от школото.

Привилегията Христо е извоювал по време на подготовката за международната олимпиада на разширения състав на Националния отбор по математическа лингвистика, която се проведе от 31 май до 9 юни в Слънчев бряг.

Имайки предвид сумираните резултати от националните състезания през годината, поканени за участие бяха 30-те най-добри лингвисти в страната. От ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ участваха Христо Христов – 11 Б клас, Лилия Петрова – 10 Б клас, Йоана Георгиева – 9 Б клас и Гергина Георгиева – 8 Б клас.

Те не само слушаха лекции от водещи лингвисти от България, Русия и Украйна, решаваха задачи за самоподготовка, но и в последните дни направиха две много тежки контролни работи ( съответно по 5 и 6 часа), които определиха и окончателния състав на Националния отбор за Международната олимпиада, в който успя да попадне Христо Христов, разказаха от ръководството на гимназията.

Преподавател на учениците по математическа лингвистика е главен учител Ваня Гочева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button