Хасково

Иззеха цигари от „Република“ и тютюн от пазара в Димитровград

Снимка от МВР160 килограма тютюн и 2 300 къса безакцизни цигари са иззели служителите на Областната дирекция на МВР в Хасково и Димитровград.

Тази сутрин полицаи от бригадирския град са извършили проверка на лек автомобил Фолксваген Шаран с пловдивска регистрация, шофиран от 26-годишен мъж. В колата с него са пътували и 27-годишната му сестра и 31-годишен техен съгражданин. В товарното помещение на колата органите на реда откриват 13 чувала с нарязан тютюн с тегло 160 килограма.

Според обясненията на брата и сестрата те са закупили тютюна от Пловдив от непознати за тях лица, продаващи го на открито. Двамата решили да го продадат на Неделния пазар в Димитровград, където са задържани.

По същото време хасковските икономически полицаи са извършили проверки в квартал „Република“. В хода на проверката са иззети общо 2 300 къса безакцизни цигари от двама хасковлии на възраст 31 и 64 години. Цигарите са съхранявани в картотени кутии и полиетиленови пликови, готови за разпространение и продажба. И двамата мъже не са представили додументи за произход на цигарите, нито такъв за платен акциз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.06.2013 12:53 12:53

Коментирате за нелегалния внос на цигари.От къде са не знам.Не съм пушач,но виждам че някои невзрачни личности ги носят от циганските махали.Тези личности не се набиват на очи.Изглеждат и психически нездрави.Има ли проверки и кой трябва да ги прави?!Тук нещата които цитирам се отнасят за Хасково.

Back to top button