Хасково

Огранизират протести срещу избора на Пеевски за шеф на ДАНС

Протест срещу Делян ПеевскиПротести срещу избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС се организират тази вечер в социалните мрежи.

Засега потвърждения за израза на недоволство региона са дошли от Димитровград и Хасково.

В областния град протестът е насрочен за 18:30 часа на централния площад „Свобода“. По същото време недоволните от бригадирския град ще се съберат пред сградата на кметството.

Делян Пеевски беше избран от парламента за председател на ДАНС тази сутрин. Той е роден през 1980 година и е син на Ирена Кръстева – бивши директор на спортния тотализатор и собственик на редица медии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.06.2013 16:49 16:49

ДА ЗАКОЛИМ ДРУЖНО ПРАСЕТО ПЕЕВСКИ НА ПЛОЩАДА ДОВЕЧЕРА!

Lili
Lili
14.06.2013 19:28 19:28

Делян Пеевски – жълтата подводница

Делян
ПеевскиТой е на крехката възраст от 27 години, но вече има зад гърба си богат житейски опит. Биографията му е наситена с професионални възходи и богато гарнирана със скандали. Преди шест години беше
г-н Никой. Сега е зам.-министър на бедствията и авариите. Вярно, прясно уволнен, но пък излиза от властта като горд собственик на мезонет от 220 кв. м и паркинг място в столичния квартал Павлово, гарсониера в София и къща 190 кв. м с дворно място от 600 кв. м в подножието на Витоша. Досегашният опит на Делян Пеевски показва, че всяко падение го изстрелва още по-нагоре в стълбицата на държавната йерархия.
Публична тайна е, че преди шест години банката кадри на НДСВ се пръкна от нищото. Лобистки интереси и лични приятелства родиха набор 2001 на властта. Пеевски е семеен приятел на Васил Иванов-Лучано и другар по игри на Росен Дичев – син на личния прессекретар на царската фамилия Галя Дичева. Пеевски е истинско отроче на ерата „Сакскобургготски“.
Когато царят дойде на власт, Лучано пое Агенцията за младежта и спорта и направи майката на младежа – Ирена Кръстева, шеф на Спортния тотализатор. Самият Делян тогава беше на 21 години и втора година търкаше студентските скамейки в Юридическия факултет на Югозападния университет. Липсата на образование обаче не попречи на кариерата му в политиката. Пеевски оглави младежкото НДСВ, стана парламентарен секретар на транспортното министерство и влезе в борда на Пристанище Варна. В ръководството на дружеството остана до 2003 г., докато новият министър на транспорта Николай Василев безславно го отсвири. През 2005 г. Пеевски стана следовател със скандал във Висшия съдебен съвет.
Той е верен привърженик на максимата, че парите нямат цвят и политическа принадлежност и отново успя да се промъкне в изпълнителната власт с правителството на тройната коалиция. Стана зам.-министър на бедствията и авариите. Този път от квотата на ДПС. Амбициите на младежа не мирясали и там, както показа Александровгейт.
Люба Будакова

Lili
Lili
14.06.2013 19:30 19:30

Делян Пеевски – биография
14 юни 2013 | 10:24 | Агенция „Фокус“
Начало / Народно събрание
София. Народното събрание избра Делян Пеевски за председател на ДАНС по предложение на премиера Пламен Орешарски. Агенция „Фокус“ публикува кратка биография на Делян Пеевски.

Делян Славчев Пеевски е роден на 27. 07. 1980 г. Завършва специалност „Право” в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Син е на ръководещата редица печатни издания и телевизии Ирена Кръстева.
През 2001 г. е член на НДСВ и е назначен от министъра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски – Пламен Петров, за парламентарен секретар. Възлагат му ръководството на борда на „Пристанище Варна” ЕАД, но по-късно е освободен от този пост, защото все още е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски”.
През май 2005 г. е назначен за следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба.
На 15. 11. 2005 г. получава поста заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Член е и на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. През 2007 г. срещу него се води дело за изнудване и той е уволнен от поста зам.-министър заради „липса на морал“. Уволнен е от премиера Сергей Станишев като е обвинен в използване на служебното положение.
Делян Пеевски е част от парламентарната група на ДПС в 41-ото и 42-ото НС.
От 29 юли 2009 е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а от 20 януари 2010 година член на Комисията по правни въпроси.
В 42-рото Народно събрание е избран за депутат от 13 МИР – Пазарджик.
Знае английски език. Женен с едно дете.
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ!ГЕНИЯ Пеевски

Анонимен
Анонимен
15.06.2013 11:51 11:51

..Двамата Деляновци – Пеевски и Добрев са работили заедно за младежкото НДСВ. Да отчетем и друго – ако всички депутати от ГЕРБ и Атака бяха в залата, гласуването за избора на Пеевски щеше да е с друг резултат!

Анонимен
Анонимен
15.06.2013 11:56 11:56

Вчера ГЕРБ „странно защо“ поискаха прегласуване, при което депутатите от Атака напуснаха залата, за да се сглоби такъв кворум, че Пеевски да бъде избран. Така ГЕРБ направи услуга на БСП и алиби на Атака, като с участието си осигури нужния кворум. А след това ходят на протест неориентирани електрони като Добрев. Ако не беше жалко щеше да е смешно. С левашки врътки обаче, не могат да заблудят хората.

ЕДИН-ДВА...
ЕДИН-ДВА...
15.06.2013 15:58 15:58

Какво и на кого бърка в гъзъ Пеевски?Кой го е страх от Дилянчо?Защото плаши Цвъко,защото ще търси оня с цайсите,Дянковчето,на тоя не му трябват пари той си има,какво не го харесвате тогава е,малко килограмките му в повечко ама това не пречи да е дееспособен.
На калпав х*й вълнътъ му пречи.на калпав народ огуда няма…

Back to top button