Хасково

Саша Солакчиева от Кърджали – първа на Олимпиадата по орнитология

ОлимпиадатаСаша Солакчиева от СОУ „Отец Паисий“ в Кърджали стана първа на провелата се днес в Хасково Олимпиада по орнитология. След нея се наредиха Йоана Миткова от Харманли и Христина Христова от Кърджали.

25 ученици от Хасково, Димитровград, Харманли, Кърджали, Момчилград, Черноочене, Кирково, село Бенковски и село Поточница трябваше да се явят на Регионалния кръг на олимпиадата по орнитология, който се проведе в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Реално обаче в надпреварата се включиха 16 ученици.

Събитието се организира от местната структура на Българското дружество за защита на птиците и има за цел да събуди интереса на децата към природата и по-конкретно към птиците, тъй като Източни Родопи са изключително богати на видове птици, коментира пред Haskovo.info Волен Аркумарев от БДЗП – Хасково.

Олимпидата премина през два кръга. Първият бе теоретичен, а вторият практически – учениците разпознаваха птици по снимка.  Първите трима получиха раници, бинокли и определители за птици, а успелите да се класират в първата седмица ще бъдат възнаградени с безплатен лагер в Маджарово. Там те ще могат да се потопят в атмосферата и да научат повече за  природозащитната дейност. 

Ето и призьорите на Олимпиадата по орнитология:

1. Саша Солакчиева – СОУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали
2. Йоана Миткова – СОУ „Неофит Рилски“ – гр. Харманли
3. Христина Христова – СОУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали
4. Ангелина Арнаудова – ОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Момчилград
5. Филиз Мехмед – СОУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали
6. Ангел Маринов – ОУ „Св. св. Кирил и Методий: гр. Димитровград
7. Джанер Рашид – ОУ „Иван Вазов“ с. Поточница

Олимпиадата Олимпиадата
Олимпиадата Олимпиадата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button