Хасково

„Клоунейка“ пристигна в детско отделение хасковската болница

МБАЛЗа първи път пациентите на детското отделение в Хасково видяха „клоунейка“. Така е кръстен автомобилът на проф. д-р Коко, който заедно със своите колеги прилага уникално „лечение“ под формата на смехотерапия на малките пациенти.

Целта е клоуните да веселят децата и така да ги откъснат от ритъма на болницата, обясни началникът на отделението д-р Атанас Паунов.

Днес в хасковската болницата беше обявен ден за безплатни прегледи за всички деца. Родителите имаха на разположение педиатър, уролог, специалист УНГ и очни лекари. До обяд през кабинета на д-р Паунов бяха минали 12 деца. Нито едно от тях не е имало сериозен проблем и не се е наложило да бъде хоспитализирано.

МБАЛИдват основно заради респираторни инфекции и последствия от тях като по-продължителна кашлица и дихателни инфекции, обясни д-р Паунов.

Въпреки че през лятото заболеваемостта намалява, все пак родителите трябва да бъдат предпазливи, защото върлуват различни стомашно-чревни вируси, които предизвикват температура, диария и повръщане, предупреди медикът.

При всякакви симптоми, колкото и безобизни да изглеждат, е добре да се потърси мнението на лекар, за да не се стигне до усложнения, допълни д-р Паунов.

 

МБАЛ

Клоунейката
 

МБАЛ

д-р Паунов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button