Хасково

Куп награди за младите хасковски театрали от фестивал във Варна

ТеатърТеатралната школа при Младежки център – Хасково с ръководител Румяна Георгиева се завърна с куп ценни награди от фестивала „Приказка за теб“, който се проведе във Варна от 12 до 15 юни.

Там младите театрали са се представили с 5 постановки – моноспектакъла „Здравей, дъще“ от Димитър Никленов в изпълнение на Димана Щерева, „Добрата магьосница“ от Панчо Панчев на театър Пинокио, „Районна болница“ от Христо Бойчев на Театър Буратино, „Топлината през ноември“ на Яна Добрева – Театър АРТ и „Домът на Бернарда Алба“ от  Федерико Гарсиа Лорка на Малък младежки театър зад пазара.

Първа награда за спектакъл получи „Домът на Бернарда Алба“.  Трета награда взе „Топлината през ноември“. Индивидуални награди за актьорско майсторство получиха – Велека Георгиева за ролята на Бернарда Алба от едноименната пиеса, Димана Щерева за ролята на Понсиа в същата пиеса и Сева Петрова за ролята на Мартирио от класическата пиеса на Лорка.  Приз за актьорско майсторство бе даден и на Атанас Марков за ролята на дядо Йосиф в „Районна болница“, Луиза Китар за ролята на Елена от „Топлината през ноември“ и Калина Вълчева за ролята на Златинка в „Добрата магьосница“.

Както винаги спектаклите на хасковската театрална школа  бяха посрещнати топло и възторжено от публика и жури. Благодаря на всичките си възпитаници за всеотдайността, за доверието и това, че ми позволиха да ги водя в тази невероятно прекрасна магия и да създаваме спектакли, които радват не само нас, но и прецизното зрителско.“, коментира Румяна Георгиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button