Хасково

Стотици седмокласници подадоха документи за гимназиите в Хасково

Кандидатстване след 7 класЗапочна приемът на документи за кандидатстване в гимназиите след 7 клас. Тази година на изпитите се явиха 2 025 седмокласници. 1 380 от тях издържаха успешно и двата изпита. Обявените от училищата места са 1 144.

Само през първите часове на първия ден в ученическите общежития до ПМГ дойдоха над 250 кандидати да учат в гимназия. Няма строго определена тенденция при желанията на децата, но по принцип момчетата предпочитат професионалните гимназии, а момичетата – езиковата и математическата, обясниха от комисиите, приемащи документите.

Кандидатстване след 7 клас

Атанас

Повечето седмокласници не задават въпроси, защото са се запознали с правилата, а и идват с родителите си, които им помагат. Единствените проблеми, които са се появили днес са били с липсата на медицински удостоверения, които са нужни при кандидатстване в професионалните гимназии. При подаването на документите седмокласниците трябва да представят копие от тях.

Сред кандидатите в първия ден на приемането на документи беше и Атанас Найденов. На изпитите той е изкарал четворки. Решил е, че ще кандидатства в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Първото му желание е специалността „Системно програмиране“. Сред останалите вписа и Финансово-стопанската гимназия. Определящ при избора е бил интересът му към компютрите, обясни той.

Документи седмокласниците могат да подават до петък включително.

 Кандидатстване след 7 клас  Кандидатстване след 7 клас

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button