Хасково

Ученици от гимназията по туризъм на практика във Виена, догодина – в Милано

Ученици на практика, архивЗа десета поредна година гимназията по туризъм в Хасково изпраща ученици на международна практика. Само след броени дни ученици от ПГТ „Александър Паскалев“ заминават за Виена, похвалиха се от ръководството на училището.

В рамките на три седмици петнайсет единайсетокласници, изучаващи професиите „Ресторантьор“ и „Хотелиер“, ще обогатят професионалните и езиковите си умения в 4 и 5-звездни хотели в австрийската столица.

Младежите ще се запознаят с европейските стандарти за посрещане и обслужване на туристите, с нови технологии на заплащане, как се създава хотелски уеб сайт и спецификата за приготвяне на традиционни австрийски ястия.

По време на престоя в Австрия учениците ще посетят културни и исторически забележителности.

Всеки, успешно завършил практиката единайсетокласник, ще получи документ Europass мобилност, удостоверяващ придобитите нови умения. Този сертификат прибавен към дипломите за средно образование ще послужи на възпитаниците на ПГТ „Александър Паскалев“ да се реализират успешно на пазара на труда.

Петнайсетте единайсетокласници са преминали допълнително обучение по немски език. Разходите по пътуването са за сметка на проекта, по който се осъществява учебната практика.

Следващата година учениците от гимназията по туризъм ще имат възможност да практикуват наученото и да обогатят знанията си в Милано. Добрата новина дойде само преди ден, когато излязоха резултатите на кандидатстващите с проекти за новата учебна година. Проектът на хасковската гимназия е класиран на трето място в страната с 96 точки, което е голямо постижение, коментира директорът Пенка Георгиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aaaaa
aaaaa
20.06.2013 22:52 22:52

snimkata e ot predi 2godishnata praktika

Back to top button