Хасково

18 години затвор за расисткото убийство край село Крум

Присъдата18 години затвор при първоначален строг режим определи Хасковският окръжен съд за 22-годишният Станимир Колев от Димитровград. Той бе признат за виновен за това, че в края на февруари миналата година е убил по особено жесток начин от расистки подбуди 67-годишният Георги Минков.

Haskovo.info припомня, че на 22 февруари 2012 година Станимир тръгнал пеша към прабаба си в село Ябълково. В себе си носел нож, минал през аптека да купи 3 чифта хирургически ръкавици, а от хранителен магазин – бутилка водка. Според показанията му, дадени по време на досъдебното производство, след това той тръгнал на разходка с мисълта „че ако срещне циганин ще му отреже главата“. Така попаднал на 67-годишният Георги Минков, който събирал дърва в района на помпената станция „Крумска тераса“. Младежът извадил нож и наръгал възрастния човек, който не е ром.

ПрисъдатаДнес в съдебната зала Станимир Колев за пореден път се отрече от показанията си и поиска петчленният състав на Хасковския окръжен съд да го обяви за невинен.

По време на заседанието бе представена тройна съдебно-медицинска експертиза, направена от съдебния лекар д-р Христо Еленски и двама патоанатоми от МБАЛ – Стара Загора. Те дадоха подробно описание как възрастният мъж е бил заклан. Прокурор Георги Гешев определи престъплението като изключително тежко и поиска доживотна присъда.

Според защитата на Станимир Колев обаче тезата на обвинението се основава единствено на самопризнанията на обвиняемия, дадени по време на досъдебната фаза, от които подсъдимия по-късно се отказа. „В цялото следствие няма свидетел, който да  докаже, че Станимир е бил на мястото на убийството и дали това, което е казал първоначално, е истина. Като смекчаващи вината обстоятелства адвокатът на обвиняемия посочи младата възраст на Станимир, чистото му съдебно минало и факта, че ако съдът обяви 22-годишния димитровградчанин за виновен, да вземе предвид факта, че престъплението е извършено под въздействието на алкохол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ааа
ааа
19.06.2013 17:30 17:30

Не не не е истина

Back to top button