Регион

Родената в България Линда е гражданин на Руанда

Синдия Фейт6-дневната Линда, която се роди в хасковската болница в края на миналата седмица, е гражданин на Руанда. Както Haskovo.info вече писа, майката на бебето е нелегална имигрантка от африканската държава, която пристигнала в България преди няколко седмици.

По собствените й думи Синдия Фейт била отвлечена от група мъже, които й казали, че ако не мълчи, ще бъде убита. Така тя се озовала в България, където полицаите я отвели в центъра за временно настаняване в Любимец. Синдия била бременна в деветия месец и няколко дни след пристигането си тук, роди дъщеря си Линда.

По нашето законодателство детето не може да бъде бъде записано като български гражданин, освен в изключителни случаи, какъвто този не е, обясниха специалисти от Агенцията по бежанците. Затова и Линда се води гражданин на родината на майка си – Руанда.

В момента Синдия е със статут на чужденка, търсеща закрила. Тепърва предстои с нея да бъде проведено интервю. Единственото предимство за получаване на закрила е това, че е самотна майка. Междувременно тя е настанена в транзитния център в свиленградското село Пъстрогор.

Видео Още за историята на Синдия и Линда вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button