Регион

Малки соколчета от Испания пристигнаха в Левка

Соколчетата62 млади соколчета от вида белошипа ветрушка населиха волиер в района на Левка. Те пристигнаха с полет по авиолинията Мадрид – София и след преглед от ветеринарни специалисти бяха транспортирани към свиленградското село.

След като се адаптират към новата среда, 20-дневните птици ще бъдат пуснати сред природата в защитената Зона „Сакар“, част от европейската екологична мрежа НАТУРА 2000.

Целта е да се възстанови един отдавна изчезнал вид – белошипата ветрушка, която допреди 50 години е била широко разпространенена в България. С тази задача се е заело природозащитното сдружение „Зелени Балкани“ в сътрудничество с испанската организация ДЕМА . Финансовата подкрепа идва от Европейския съюз.

До края на проекта от люпилнята в испанското градче Алмендралехо се очаква да пристигнат общо над 170 малки соколчета , които ще обогатят българската природа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button