Хасково

926 седмокласници „играят“ за 1144 места в гимназиите

Кандидатстване926 седмокласници са подали молби за участие в първо класиране. 22 от тях са от други области. „Правят впечатление петте деца от Първомай, четирите от Неделино и трите от София„, коментира началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.

Броят на местата в гимназиите в областта е 1144. При равномерно разпределение на учениците е възможно да няма неразкрити или закрити паралелки, но практиката показва, че в повечето случаи едни паралелки се пълнят на максимум, а в други – учениците са под минимума, коментира Панайотов.

Каква ще бъде тазгодишната конфигурация ще стане ясно в сряда вечерта, когато ще бъде обявено първото класиране с приетите в елитните школа в Хасковско. От 27 до 1 юли всеки ученик недоволен от желанието, на  което е класиран, може да участва в следващия етап като подаде заявление в училището, в което е приет. Класираните по първо  желание и тези, които не искат да участват във второ класиране, се записват в училището, в което са приети.

Учениците, които не са се появили никъде на първо класиране, автоматично участват във второто и не е необходимо да подават заявление. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button