Хасково

Хасковски петокласници купуват марихуана със стипендия

комисиятаТрима петокласници от хасковско училище са похарчили 50 лева от стипендиите си, за да си купят дрога. Те заръчали марихуана на момиче от същото школо. Девойката доставила стоката и 12-годишните купувачи седнали в района на училището да разпределят покупката. В този момент били видени от полицаи, които ги проверили и конфискували марихуаната.

Това е един от трите случая за изминалата година, по който са работили специалистите от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетни към община Хасково, съобщи секретарят Юлия Динкова по повод 26 юни – Световен ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици.

Според проучване, направено от комисията сред младите хора, се оказало, че цените на наркотиците са скочили в пъти. Ако преди 2-3 години цигара марихуана се е търгувала за лев- лев и петдесет, сега цената й е между 4 и 7 лева. Това според Динкова се дължи на факта, че разпространението и употребата на наркотици взема огромни мащаби, а възрастовата граница на опиталите дрога все повече и повече намалява.

Според Юлия Динкова ефектът от разпространението на информационни материали за вредата от наркотиците е минимален. Затова по повод утрешния ден за борба срещу употребата и нелегалния трафик на наркотици местната комисия, община Хасково и Превантивно- информационния център организират концерт с участие на млади изпълнители, които да отправят своите послания към подрастващите хасковлии. Водещ на проявата ще е Део. Концертът ще започне от 17:00 часа на пл. Свобода. На сцената ще се качат 100 Kila, YoungBByoung и Маги Джанаварова.

През деня в Младежки център пък ще се проведе тренинг с доброволци и награждаване на участниците в конкурса за мултимедийна презентация на Превантивно – информационния център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
25.06.2013 13:43 13:43

Абе хора откога марихуаната е дрога ? Плюс това вредата от марихуаната е в пъти по-малка от обикновената цигара. НЕ защитавам хората които пушат трева.

коко динев
коко динев
25.06.2013 13:47 13:47

и както точно с/у дрогата след като в деня 26 юни – Световен ден за борба с употре*ата и нелегалния трафик на наркотици

ще пеят 100кила и young bb young изявени наркози…

ххахахахахахахахахаха… Юлия Динкова е супер зле !!!

100кила и young bb young изяве
100кила и young bb young изяве
25.06.2013 13:54 13:54

Ти ли им продаваш?

ааа
ааа
25.06.2013 17:02 17:02

жални, жални 🙂 най-накрая дълго чаканата пратка е пристигнала…и греда хахаха спестените пари са отишли на вятъра 🙂

Gergeto
Gergeto
25.06.2013 17:03 17:03

kupuwaite samo ot men deca shte vi dam bezplatno purwiq put nqma dert mnogo e dobra stokata edin put durpa6 i umira6 napravo golqm kef kazwam wi edna nadolo svalqte i se pravite drop perkaite zdravo koito padne ot svruhdoza toi ne umira

ludiq
ludiq
25.06.2013 19:27 19:27

той това е полезно повече от цигарите един масур ти са една кутия цигари :XD

Анонимен
Анонимен
25.06.2013 22:01 22:01

drusaite se i umiraite,kato ste ot glupavi -po-glupavi?!!!!!samo ne namesvaite nevinnite deca,zastoto ste vi e*a p**kata maina oligofreni-maloumni?!!!!!!!tozi proizvol,kato predi njama da prodalgava ve4e,tegko vi?!!!ste razberete i ste vi se stagni givota mafiot4eta-narkoman4eta??!!!!!

Учител
Учител
26.06.2013 10:49 10:49

Най-много дрога се разпространява в СОУ Пайсий…. Това се знае и от Полицията , и от учителите.. Учениците в горен клас идват понякога неадекватни и агресивни в часовете след изпушването на такива цигари. Цената им е достъпна и малките също опитват.. за да са като големите батковци.. Ръководството на у-щето прави всичко възможно да не се разгласява това, но в квартала и родителите вече са притеснени. Учителите се правят, че нищо не забелязват.. макар да са наясно с проблема.

Анонимен
Анонимен
26.06.2013 13:26 13:26

tova ne e samo v edno u4iliste specialno v haskovo?!!!!!policijata i roditelite trjabva da obarnat seriozno vnimanie,zastoto nestata otivat na zle?!!!tova sa nashite deca,na vsi4ki nas,razberete?!!!!!!!!!!ako iskat mafiot4etata-narkozavisimi i nenormalni psihopati da se drusat i umirat?!!!!!samo ne vavli4aite nevinnite deca,zastoto osven policijata ima i drugi hora ot koito ste vi se stagni i malkoto givot koito vi e ostanal,ste vi e*em p**kata mai4ina oiligofreni-maloumni,razbrahte li?!!!!!tozi proizvol,koito beshe dosega i si pravehte kakvoto iskate ,ve4e njama da prodalgava,tegko vi?!!!!!!!ste go razberete v nai – kratki srokove tova lainjani mafiot4eta-narkoman4eta???!!!!!!!

Back to top button