Хасково

Съдът отмени удостоверението за платени автоданъци

Преглед, илюстрацияАдминистративен съд – Хасково обяви за нищожно решението на общинския съвет, според което собствениците на автомобили трябваше да представят удостоверение за платен данък, за да минат годишен технически преглед.

Решението на местния парламент е оспорено от областния управител, а съдът е взел предвид аргументите му. Според мотивите на губернатора с решението на общинския съвет са вменени допълнителни задължения, а удостоверението дублира функциите на квитанцията за платен данък, която така или иначе трябва да се представи при минаване на технически преглед. Освен това решението създавало строго териториално задължение на лицата от пунктовете за прегледи.

Съдът се е съгласил, че въвеждането на такъв тип правила не е в правомощията на общинския съвет, а материята относно периодичните технически прегледи на автомобилите е уредена в Закона за движение по пътищата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
godo
godo
25.06.2013 21:52 21:52

ДАНО Не сте забравили на УЗУНОВА обжалва това и спечели не за първи път. срещу узунджовския. Но замесника и клекна исе надупи на кмета , защо ли. СИГУРНО СЕ НАДЯВА НА НЕЩО КАКВО ЛИ…………

чакащ
чакащ
26.06.2013 9:58 9:58

да видим сега дали ще оспори и решението за „новите фишове“…почти целия град е синя зона,ама пак има коли,явно хасковлии не възразяват

Back to top button