Хасково

Двойка лами идва в хасковския Зоопарк до дни

КрокодилътС двойка лами ще се сдобие хасковския зоопарк. Очаква се бозайниците да бъдат доставени в края на седмицата. Те ще обитават новопостроената клетка между кафенето и езерото за патици.

В Зоологическата градина в Хасково в момента тече ремонт. Първо ще бъде реконструирано езерото за патиците. Убежището на пернатите трябва да стане по-сигурно, тъй като миналата година лисици са изяли 7 от пернатите. Тази година е пострадала само една патица. Така в момента в хасковския зоопарк има 8 – 5 лебедоподобни и 3 неми, уточни Димитров.

„Имаме заявени много нови видове, но засега нямаме помещения, където да ги настаним. През есента обаче ще има голямо разнообразие„, коментира пред Haskovo.info директорът на Зоопарка Драгомир Димитров.

По думите му животните в къта се справят с жегата. „Те са климатизирани към нашите условия и топлото време не им влияе. В хасковския зоопарк няма животни внесени от вън“, уточни Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор
Тодор
25.06.2013 14:31 14:31

Спомням си в началото на 90-те, когато още бях малък, в клетката където сега се подвизават магарета и коне имаше лами и беше много забавно.

Back to top button