Хасково

Болницата на бунт в защита на ръководството си от уволнение

Бунт в болницатаСтотици служители на хасковската болница окупираха двора на лечебното заведение по обяд, след като стана ясно, че на общото събрание на акционерите на МБАЛ предстои да бъде взето решение за освобождаване на ръководството.

Медиците нахлуха на събранието и го прекъснаха като така на практика провалиха вземането на решение за освобождаване на д-р Слачво Близнаков и д-р Тодор Пандов от борда на директорите и смяната им с д-р Живко Атанасов и д-р Иван Иванов.

Със скандирание „Близнаков!“ работещите се качиха на втория етаж на административната сграда, където се пренесоха участниците в общото събрание. Там пред кабинета на управителя д-р Близнаков те не издържаха дълго и нахлуха вътре, за да потърсят обяснение от представителката на министерството Благовеста Янева, която получила по и-мейл пълномощно да гласува освобождаването на Близнаков и Митрев.

Бунт в болницатаЗаради ескалиралото напрежение Янева се свърза с началниците си в София, от които очаква инструкции как да процедира. В същото време медиците й връчиха писмо до министъра, в което обясняват, че са против смяната на ръководството на болницата. Те обясниха, че това, което се случва е политически реваншизъм, защото постигнатото от д-р Славчо Близнаков като управител на болницата не можело да се сравнява с нищо, направено преди това.

Министерство на здравеопазването е основен акционер в хасковската болница и на практика представителят му е този, чийто глас определя решинията на общото събрание. Тъй като беше прекъснато, днешното на практика на този етап не важи, обясниха юристите в болницата.

В същото време депутатите от ГЕРБ Ирена Узунова и Владимир Митрушев дадоха извънреден брифинг, на който сравниха смяната на ръководството на болниката с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Работещите в МБАЛ – Хасково остават в стачна готовност докато няма решение по казуса. Те са готови да протестират докато не се реши д-р Славчо Близнаков да остане начело на лечебното заведение.

 Бунт в болницата

 Бунт в болницата

Бунт в болницата Бунт в болницата
Бунт в болницата Бунт в болницата
Бунт в болницата Бунт в болницата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.06.2013 15:07 15:07

Това са комунистите.След тях и трева не никне.Само разруха и хаос.ДА ИЗМЕТЕМ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ И ДПС ОТ ПАРЛАМЕНТА.

ррр
ррр
26.06.2013 15:13 15:13

Нагли безкруполни безотговорни отмъстителни гадни ЧЕРВЕНИ БУКЛУЦИ!!!!!!!Тази гавра не може да се коментира!!!!

TT
TT
26.06.2013 15:33 15:33

Х А С К О В О недейте да спите, а да излезем и да подкрепим служителите в хасковската болница, защото това засяга всички нас.Така както е тръгнало червените мръсни комунисти ще унищожат цялата страна.Сега е момента да отстоим живота си който искаме да живеем от тук нататък.

ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
26.06.2013 16:06 16:06

Напред на нож,по пет на нож,по десет на чикийка…
Този Живко не е добре с главата,той инсцинира с мед. сестричата с която ходеше да се боцкат,кражба на много скъпа техника и обвиниха старшата сестра Цана …. за да могат да я махнат от мястото и.20-5-6г.Но проверката на ИП МВР показа друго и т.н и т.н.
А за Близнаков нищо лошо,професионалист.

потърпевш
потърпевш
26.06.2013 17:42 17:42

Не познавам д-р Близнаков, но вероятно е добър, щом всички го защитават.
Но познавам д-р Кючуков-нагъл, безскрупулен и арогантен. Точно такива
лекари не бива да определят модела на поведение на останалите.

Иван
Иван
26.06.2013 18:15 18:15

Как може такова нещо?Смени се властта и естествено се сменят всички управници,за да сложат техни хора.Но никой не гледа този който е бил преди това,какво е направил за този град.Да подкрепим д-р Славчо Близнаков.

Back to top button