Хасково

Смяната на ръководството на МБАЛ – Хасково се отлага

Бунт в болницатаОбщото събрание на акционерното дружество на МБАЛ – Хасково, което трябваше да се състои днес, беше отложено поради невъзможност да се проведе.

Причина за това стана протеста на работещите в областната болница, за които Haskovo.info вече писа. Те неколкократно нахлуваха по време на събранието и го прекъсваха като така на практика провалиха вземането на решение за освобождаване на д-р Славчо Близнаков и д-р Тодор Пандов от борда на директорите и смяната им с д-р Живко Атанасов и д-р Иван Иванов.

Решението общото събрание да бъде отложено бе прието с бурни възгласи от лекарите, медицинските сестри и санитарите, които бяха блокирали с часове административната сграда на болницата.  

Кога ще бъде следващата дата за избор на ново ръководство на МБАЛ – Хасково не стана ясно.

Междувременно д-р Живко Атанасов и д-р Иван Иванов депозираха, че оттеглят кандидатурите си и не желаят имената им да бъдат спрягани като заместници на д-р Близнаков и д-р Панков.

По-рано днес протестиращите дори поискаха обяснение лично от д-р Иван Иванов. На въпросите от страна на протестиращите „Какво става? Какви са тези работи?“ той отговори „Не знам“.

Междувременно от Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП – Хасково изпратиха до медиите официална позиция, в която се казва, че действията, свързани със смяната на ръководството на болницата, са прибързани и необосновани. По-рано от ГЕРБ сравниха опита за уволнение на д-р Славчо Близнаков с избора на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС.

ВидеоВижте видео репортаж

Бунт в болницата Бунт в болницата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
RR
RR
26.06.2013 18:45 18:45

ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!БРАВО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ХАСКОВСКАТА БОЛНИЦА.

Back to top button