Хасково

Ученик от ПГСС прави био ферма в Англия

ПГСС - ХасковоДванайсетокласник от Професионалната гимназия по селско стопанство в Хасково ще прави биоферма в Англия. Идеята на Димитър Златанов се зародила по време на часовете по професионална подготовка. Зрелостникът смята да отглежда предимно био зеленчуци. 

Димитър се е занимавал със земеделие и преди. Помагал при отглеждането, обработката и брането на тютюн. Сега обаче иска да приложи наученото на английска земя, където живее сестра му.

Възпитаникът на гимназията по селско стопанство е категоричен, че иска да е земеделски производител от нов тип – образован и с нови идеи.

ПГСС - Хасково

Димитър Златанов

За да е напълно подготвен и да реализира плановете си Димитър и неговите съученици се възползваха тази седмица от възможността, която им предостави ръководството на гимназията – безплатно придобиване на правоспособност  Твк (колесни и верижни трактори и агрегатирани към тях работни машини) и Твк-3 (специализирана и специална самоходна земеделска техника).

„Всички наши ученици, които са завършили успешно XII клас имат това право. Свидетелството, което получават е признато в цяла Европа„, каза директорът на гимназията Маргарита Топалова.

Това от една страна дава по-добър старт на учениците на пазара на труда, а от друга страна спестява пари на техните родители, тъй като стандартната цена на курса за придобиване на правоспособност Твк е 330 лева, а Твк-3 – 380 лева.

Освен свидетелствата за правоспособност от школото осигуряват възможност на изявените ученици да практикуват наученото в час в реални фирми. По програма „Учебни практики“ тийнейджърите дори получават и стипендии в размер на 300 лева.

ПГСС - Хасково ПГСС - Хасково
ПГСС - Хасково ПГСС - Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.06.2013 23:32 23:32

брaво

сестра му
сестра му
28.06.2013 5:41 5:41

Вземай си шофьорската и те чакаме. С теб сме!

Back to top button