Хасково

Отбелязват Международния ден за борба с диабета с екскурзия

Милка КънчеваС двудневна екскурзия до Рилския манастир членовете на хасковското сдружение „Диабет 2012“ ще отбележат Международния ден за борба с диабета – 27 юни. Един автобус желаещи ще отпътува за Рила на 13 юли. Ако до тогава се появят още желаещи, от сдружението ще наемат и втори автобус, съобщи председателят на „Диабет 2012“ Милка Кънчева.

В момента в хасковското сдружение членуват 150 диабетоболни. Желаещи да се присъединят към организацията има. Предстои разглеждането на нови 60 молби, уточни Кънчева.

Новосформираното дружество, което се помещава на ул. „Ген. Карцов“ 2 от февруари, развива активна дейност. Всяка седмица в офиса се извършват безплатни консултации от лекари – специалисти. Това са кардиологът д-р Соня Петрова, неврологът д-р Стефка Вълкова, ортопедът д-р Георги Боев. Освен това ортопедът д-р Стефан Бозалиев преглежда безплатно в кабинета си в бившата Първа поликлиника. В най-скоро време към екипа от специалисти ще се присъедини и ендокринологът д-р Тодор Стойков.

За членовете на „Диабет 2012“ има осигурени и безплатни профилактични прегледи. За Великден от организацията са раздали на членовете пакети с хранителни продукти – курабии, козунак, кайма, ориз, юфка, фиде, брашно. Освен това хранителен магазин на Зеленчуковия пазар предоставя на членовете на „Диабет 2012“ стоки на преференциални цени.

На всички диабетоболни Милка Кънчева пожела здраве, дълъг живот, лично и семейно щастие. Самата тя страда от диабет. Разбрала го съвсем случайно, когато отишла да се изследва за друго заболяване.

ВидеоВижте историята на Милка Кънчева във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button