Хасково

Шампионката Нурсел пак с медал от държавно

НурселВъзпитаничката на хасковското Спортно училище Нурсел Ахмед грабна бронзов медал на завършилото в Правец държавно първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст. 17-годишната състезателка от клуб „Атлетик“, която само преди седмица стана републиканска шампионка в многобоя за младша възраст, се класира трета при по-големите с общ сбор 3268 точки. Съотборникът й Мирослав Иванов зае четвърто място в десетобоя при юношите старша възраст.

Поредните златни отличия в кариерата си завоюва харманлийската спринтьорка Галина Николова, която дълго отсъства от пистата заради контузия. Талантливата възпитаничка на Димитър Карамфилов стана двукратна шампионка в Правец. В отсъствието на най-голямата си конкурентка Карин Околие тя пробяга 100 м за 12.18 сек. и макар и с по-слабо време успешно защити титлите си
от държавното през 2010-та и 2011-та година. Галина финишира първа и на 200 м като взе дистанцията за 25,25 сек. Зад нея останаха Елена Георгиева от „Атлетик“ София с 25.86 сек. и Велислава Стаматова от „Олимп“ Силистра с 26,18 сек.

Бронз за „Хеброс“ Харманли завоюва Милко Гемеджиев в сектора за скок на височина. Той преодоля успешно 185 см, колкото и вторият в крайното класиране Мартин Илиев. Среброто обаче бе присъдено на врачанина, който прескочи летвата от първия път. Шампион на висок скок с постижение от 200 см очаквано стана лидерът в европейската ранглиста за юноши Тихомир Иванов от „Спартак“ Плевен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button