Спорт

№55 изхвърли Григор от Уимбълдън

Григор Димитров55-тия в световната ранглиста Грега Жемля от Словения се оказа непреодолимо препятствие за хасковския тенисист Григор Димитров и той неочаквано отпадна във втория кръг на „Уимбълдън“ след 6:3, 6:7(4), 6:3, 4:6, 9:11.

Мачът бе доигран днес, след като вчера бе прекратен заради леещия се над Лондон дъжд при резултат 8:9 за Жемля в петия сет и сервис за Димитров. Въпреки подкрепата от трибуните на приятелката си Мария Шарапова, Григор не успя да измъкне победата в двубоя с пределно мобилизирания словенец. Късметът също помогна на Жемля и след днешното подновяване на мача той успя да пробие подаването на най-добрия ни тенисист и триумфира след 9:11 в петата част.

Статистиката от двубоя сочи, че двамата съперници са били почти равностойни: 22 аса и 60 уинъра за Димитров срещу 19 аса и 54 уинъра за съперника му, почти еднакъв брой непредизвикани грешки – 34 за българина и 35 за словенеца. Хасковлията обаче е реализирал само две от общо 18 възможности за пробив, което му коства победата в мача.

За съжаление първата ни ракета при мъжете отново не успя да премине втория кръг на най-стария тенис турнир в света. Миналото лято Григор отпадна от кипъреца Маркос Багдатис след 7:5, 4:1 и последвал отказ заради мускулни крампи. Тази година хасковлията за пръв път бе сред поставените играчи на „Уимбълдън“, което му даде шанса да срещне съперник от Топ 8 едва в третия кръг от надпреварата на трева.

Все пак Димитров си тръгва от турнира на сингъл с 45 точки за ранглистата, колкото имаше да защитава от миналата година, плюс чек за 38 000 британски паунда. Той продължава обаче в състезанието на двойки, където заедно с датчанина Фредерик Нилсен преодоляха първия кръг, а във втория ще срещнат поставените под №11 Ненад Зимонич и Жулиен Бенето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button