Хасково

Хасковска област на 21-во място по качество на живот

Хасково, илюстрацияХасковска област е на 21-во място по качество на живот. След нас в класацията са Силистра, Враца, Шумен, Монтана, Видин, Перник и Кюстендил.

На първо място е столицата, следвана от областите Пловдив и Благоевград.

Данните са на Института по пазарна икономика. За основа на оценката е използвано изследването на ИПИ на развитието на регионите. Използвани са данни на Националния статистически институт и Агенция „Пътна инфраструктура“ за последната година, а също представителни социологически проучвания на мнения за работата на институциите и удовлетвореността от живота.

Хасково фигурира и в таблицата на бавното нарастване на доходите на гражданите. Ако развитието продължи със същия темп, а доходите в София бяха спрели да нарастват през 2012 г, Хасково ще настигне столицата през 2021 г, казват експерти в ИПИ. Тази динамика, разбира се, е условна, но дава добра представа за разликата между нивата на общия доход в столицата и останалата част от страната, уточняват те.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
s
s
01.07.2013 10:24 10:24

С тоя крадлив и лъжлив кмет „Гошето“, скоро ще сме на последно място, време м уе вече да си ходи че е неадекватен. Ама завалията иска едно последно нещо да открадне „Военните имоти на Хасково“.

К*Реняк
К*Реняк
01.07.2013 21:16 21:16

Първо да хване магалето за к*ра че тогава А.Найденов ще му даде имотите но МО…

Анонимен
Анонимен
02.07.2013 11:36 11:36

Това изследване е манипулирано. Виж човекът спестил половин милион лева!

Христо Александров-Свиленград
Христо Александров-Свиленград
02.07.2013 16:00 16:00

То ако например Хасково беше столица и тя щеше сега да е на първо место в България. Пояснявам- София за да е на първо место- това зависи най-много от област Хасково. Всички знаем,че София стана свърталище и център на престъпници;наркомани ; измамници; мошеници; контрабандисти ; далавераджии; ислямисти;различни видове секти; шпиони от изтока и запада; политици-предатели и др..- но всичко започва от област Хасково- източната врата на всички фалшиви и контрабандни стоки и оттук разпределението им директно за София-/В ГНЕЗДОТО НА ЛЪВОВЕТЕ/

Back to top button