Хасково

17 групи учат руски в хасковски училища и градини

Image3 месеца след старта на кампанията за обучение по руски език в Хасково са формирани 17 групи в детски градини и училища, а в навечерието на 24 май бе открит Българо-руски културно-информационен и образователен център.

Това бе отчетено на състоялата се среща на педагози с Виктор Бажеков,  ръководител  на представителството на агенция „Россотрудничество“ и директор на Руския културно-информационен център в София. Учители и директори споделиха  проблеми по съживяване на традицията в изучаването на езика на Пушкин и опознаването на богатата руска култура и изкуство. През есента предстои  организиране на методически курс за учители.

Новият закон за образованието в Русия, който предстои да влезе в сила, дава възможност на центрове зад граница като хасковския да бъдат сертифицирани, ако отговарят на критериите. Такъв статут улеснява оказването на системна помощ по повишаване на квалификацията на учителите, снабдяване с учебници и мултимедийна продукция, обясниха специалисти от РКИЦ.

Деца от СОУ“ П.Хилендарски“ със стихове и песни показаха наученото в часовете по руски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button