Хасково

Работещите в болницата „пиха кафе“ в защита на ръководството

Протест в МБАЛС бурни възгласи и звук на сирени от линейките започна работният ден в хасковската болница. За втори път в рамките на седмица работещите там излязоха на протест в защита на ръководството си. Междувременно в подписка с искане директорът да остане са се подписали около 3 000 хасковлии.

Преди седмица представител на Здравното министерство се опита да прокара решение за смяна в борда на директорите и изпълнителния директор д-р Славчо Близнаков. Тогава стотици служители на болницата се събраха и провалиха събранието, като така на практика спасиха ръководството от уволнение.

Протест в МБАЛРаботещите в МБАЛ – Хасково се събраха днес малко преди насрочената среща на д-р Славчо Близнаков с министъра на здравеопазването Таня Андреева. На нея се очаква да стане ясно бъдещето на ръководството на болницата.

С плакати в защита на борда на директорите и управителя работещите днес пиха кафе пред административната сграда и се зарекоха да продължат да се събират всеки ден, докато не получат уверение, че сегашният екип ще продължи да управлява здравното заведение.

През последните години по време на управлението на настоящото ръководство в болницата бяха разкрити нови отделения, а дългът беше стопен с няколко милиона лева. През това време неколкократно бяха увеличени и заплатите на персонала.

Видео Вижте видео репортаж

 Протест в МБАЛ  Протест в МБАЛ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button