Хасково

Петима полицаи с похвала за празника

МВР ХасковоЛеко увеличение на престъпленията, но и на тяхната разкриваемост отчете преди утрешния професионален празник на МВР областната полицейска дирекция в Хасково.

През първото шестмесечие на нейна територия са станали 3 убийства – в Харманли, Димитровград и село Маджари като във всички отделни случаи извършителите са задържани. През тази година са регистрирани 4 изнасилвания, от които половината са разкрити, както и един случай на блудство с установен извършител.

Това са най-фрапиращите от общо 1255-те криминални престъпления, станали в областта от януари до края на юни. Полицаите са заловили авторите на над 430 от тях. Общият процент разкриваемост за шестмесечието е малко над средния за страната – близо 35 %.

Най-много отново са имуществените престъпления в областта – 826. Именно те създават най-големи главоболия на криминалистите, които са разкрили едва 222 или около 27 % от тях. През същия период на миналата година този вид престъпления са били с над 100 по-малко, по-малък е бил и процента разкриваемост.

т януари насам са конфискувани над 40 кг хероин, над 2,5 кг марихуана, близо 800 таблетки екстази, 12 грама хашиш, 538 000 къса безакцизни цигари.

В навечерието на предстоящия професионален празник ръководството на хасковската дирекция награди с „Писмена похвала“ 5-ма служители, показали най-добри резултати в работата си:

1. главен инспектор Красен Текелиев – началник РУП-Свиленград

2. старши инспектор Димитър Янакиев – началник група „Охранителна полиция”-     РУП-Свиленград

3. инспектор Нестор Несторов- сектор „Противодействие на икономическата          престъпност“ при РУП-Свиленград

4. главен полицай Петър Христов при РУП-Харманли

5. Даниела Димитрова – системен оператор СПП-КАТ-Хасково

12 служители на областната дирекция са повишени в длъжност във връзка с условията и реда за преминаване на държавна служба – съобщиха от там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.07.2013 22:13 22:13

И тва гашоглаво ръководство кога ще си хваща пътя към село Тънково…?

Back to top button