Хасково

Мара Латева на пленер в Словакия

Мара ЛатеваХасковската художничка Мара Латева заминава на  пленер по живопис в Словакия. Поканата идва от Българския културен  институт  в Братислава.

Художниците от различни страни се събират в артистичната атмосфера на  курорта  Моймировце . Едноседмичният  пленер ще  завърши  с изложба в старинен замък. Всеки  участва с две  картини, които остават за организаторите, обясни Латева.

Моймировце се намира край град Нитра – най-стария град в Словакия, където се пазят и част от мощите на Свети Константин Кирил Философ, разказа още художничката.  Там се издига паметник на Солунските братя, които преди  1150 години идват  във Великоморавия /днешна Словакия/  по покана на княз Ростислав , превеждат на славянски език редица богослужебни книги и подготвят  свои последователи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button