Спорт

Халачев финалист на двойки на „Хасково къп“

Тенис, илюстрацияДинко Халачев ще играе за титлата на двойки на провеждащия се на „Кенана“ международен турнир за мъже „Хасково къп“, който разпределя 10 000 долара награден фонд.

На полуфиналите хасковлията и партньорът му Петър Трендафилов, които са №3 в схемата, разгромиха аржентино-немския тандем Матиас Кастро/Пирмин Хенле с 6:1, 6:2. В мач за титлата нашите тенисисти ще се изправят срещу Жулиен Демуа и Глеб Сахаров. Френският дует изхвърли от надпреварата с  6:1, 6:0 Димитър Петров и Данаил Търпов.

Финалът на „Хасково къп“ е четвъртият за сезона за Халачев и неговия партньор. За съжаление двамата се разминаха с титлата на турнирите в Пловдив, Варна и София.

На „Кенана“ хасковският тенисист отпадна още в първия кръг на сингъл срещу № 2 в схемата и № 399 в света Дино Марчан от Хърватия, който днес победи и национала Валентин Димов с 3:6, 2:6. Загуба претърпя и преодолелият квалификациите Данаил Търпов, който отстъпи на французина Енцо Пи/ № 882/ с 3:6, 6:4, 5:7.

Така единственият наш тенисист, който продължава участието си на сингъл на „Хасково къп“, е 26-годишният национал и № 6 в схемата Тихомир Грозданов. Той се класира без проблем за четвъртфиналите след победа с 6:2, 6:4 над австриеца Джибрил Диара /№902/. В битка за полуфиналите варненецът ще срещне 20-годишния Яраслау Шила от Беларус, № 700 в световната ранглиста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button