Спорт

№2 на Русия ни лиши от бронз на европейското

ОтборътДимитровградчанката Виктория Бобева се завърна с пето място от Европейското първенство по борба за юноши и девойки в Скопие.

„Това е добро класиране за Вики като се има предвид, че тя се състезава за първа година в тази възрастова група и е доста по-лека от съперничките си“, коментираха за Haskovo.info от клуб „Димитровград“, чиято възпитаничка е националката в категория 72 кг.

В първия кръг на шампионата Бобева победи с технически туш испанката Лалин Ноелиа, но във втория отстъпи по точки на световната шампионка за кадетки Жанет Немет, която е много силна физически. Класирането на унгарката за финала на европейското даде шанс на димитровградчанката да се бори на репешажите. Вики се наложи cъс 7:4 над белорускинята Алексейнак, но загуби с 2:5 решителната среща за бронза срещу вицешампионката на Русия Татяна Морозова и остана пета в крайното класиране.
С титлата в категория 72 кг триумфира азербайджанката Сабира Алиева, с която  Виктория Бобева си размени по една победа на турнира „Дан Колов“ и Европейското за жени в Грузия.

Въпреки че остана без медал, с доброто си представяне димитровградчанката допринесе за третото място на България в отборното класиране при девойките. Лидерки в комплексната надпревара на европейското станаха рускините, следвани от тима на Украйна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button