Хасково

Хасковски военнослужещи на обучение в Германия

ВоеннослужещиРота от военно формирование 52740 Хасково заминава за Германия в края на юли 2013 г., за да участва в едномесечно международно обучение в Тренировъчния център на Силите на САЩ – Хохенфелс, съобщиха за Haskovo.info от военното формирование.

Повече от 100 военнослужещи ще се включат в подготовката, която ще допринесе за усъвършенстване на уменията им за работа в международна среда, обмяна на опит по изпълнение на задачи, техники и процедури за подобряване на оперативната съвместимост и изграждане на подходящи отбранителни способности за противодействие на съвременните предизвикателства, рискове и заплахи.

Обучението се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка през 2013 г. То е част от постигнатите договорености със Силите на САЩ в Европа във връзка с прилагането на Споразумението между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button