Спорт

Васил Ривов със злато от 6-тата Световна купа по карате

Награждаването на Васил РивовТалантът от хасковския клуб „АидаНет Вадо-рю“ Васил Ривов стана шампион на „кумите“ на провелата се на гръцкия остров Корфу „6-та световна купа 2013“. Международното състезание до 18 години е част от най-престижната верига „Карате 1“ на Световната карате федерация.

В едноседмичния турнир участваха над 450 състезатели от 35 държави от целия свят, сред които Италия, Египет, Русия, Китай, ЮАР, Австралия, Дания и Австрия.

На полуфиналите в категория до 45 кг при 12-13-годишните Васко победи с 3:0 руснака Н. Пономарьов, а в битката за златото надделя с 5:0 над италианеца Д. Рапарини.

Бронз от международния турнир завоюва Силвия Вангелова, която се състезава на „кумите“ в категория до 53 кг при 16-17 годишните. На полуфиналите тя се изправи срещу състезателка на Египет, но единствено малшанса попречи на хасковлийката да се класира за финала.

„Доволен съм от представянето на нашите състезатели и вярвам, че ще продължат усилено да тренират и за предстоящите форуми до края на годината, коментира за Haskovo.info инж.Георги Ривов, генерален секретар на Българска национална федерация по карате.

Турнирът на остров Корфу бе предшестван от тридневен обучителен лагер на световната карате федерация под ръководството на изявените инструктори Янис Канелис, Давиде Бенетело и Перес Естебан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button