Регион

Гори между Сусам и Гарваново и на границата с Турция

ПожарЧетири големи пожара са регистрирани днес в областта. Два от тях вече са потушени.

На площ от 800 дка се е разпростряла огнената стихия между хасковските села Гарваново и Сусам.  Изгорели са десетки декари овес, стърнища, сухи треви и нискостеблена растителност.

Пет екипа пожарникари и няколко екипа служители на Горско стопанство се борят в момента с огнената стихия. Няма заплаха за жителите на двете села, увери инспектор Пламен Петков от Областната противопожарна служба.

Други три екипа огнеборци и служители на Гранична полиция се борят с пожар на границата с Турция между селата Михалич и Пашово. До този момент са изгорели 200 дка пшеница, но пожарът е излязъл от житния блок и постепенно се разраства. От турска страна е локализиран.

По-рано днес служителите на Областната противопожарна служба са успели да ликвидират пожар в житен масив край Симеоновград. Изгорели са 80 дка пшеница и 50 дка стърнище. Овладели са и пожара в сметището на Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button