Регион

Два квартала под вода в Димитровград след проливен дъжд

НаводнениеПроливен дъжд остави под вода два квартала в Димитровград. Десетки къщи и стотици декари земеделска продукция бяха наводнени, а двама мъже останаха в средата на нива, покрита с вода и се наложи да бъдат спасявани с лодка. Пострадали хора няма.

Само за 15-20 минути в късния следобед над кварталите Марийно и Черноконево се изсипали над 100 литра дъжд. Водата тръгнала към ниските части и по пътя си помела всичко. Десетки къщи в двата квартала са залети, а хората трудно се придвижваха по превърналите в реки улици. В края на квартал Черноконево под вода останаха стотици декари ниви.

Щетите тепърва ще ги уточняваме, но са големи. Предстои да преброим колко са наводнените къщи и още утре ще поискаме помощ от комисията по бедствията и авариите, коментира заместник-кметът на Димитровград Светослав Стойков.

В средата на залетите от водата ниви останали двама възрастни мъже, които се наложи да бъдат спасявани с лодка. Те работели на полето, когато водата дошла и останали в барака, от където успели да се обадят по телефона. Операцията по спасяването им мина успешно.

Видео Вижте видео репортаж

 Наводнение  Наводнение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button