Хасково

След 40 години библиотеката с нова дограма

БиблиотекаСлед близо четири десетилетия Регионална библиотека „Христо Смирненски“ вече може да се похвали с нова дограма. Ремонтът, който започна в началото на май вече е завършен и 120-те прозореца, разположени на трите етажа на културната институция, вече с нова PVC дограма.

„Имаше места, където старата дограма беше изметната и прозорците не можеха да се затворят. Когато валеше навън, валеше и при нас„, коментира директорът на библиотеката Кирилка Страшникова.

БиблиотекаЗаместникът й Тонка Койчева допълни, че очакванията са новата придобивка ще направи културното средище по-уютно за читателите – по-топло през зимата и по-прохладно през лятото.
Ремонтът е на стойност 32 000 лева без ДДС и е извършен със средства, осигурени от община Хасково.

Следващата стъпка пред ръководството на РБ „Христо Смирненски“ е подмяна на ел. инсталацията, която също е остаряла. Идеята е дългоочаквания ремонт да се случи благодарение на интегрирания план за възстановяване и градско развитие, в който са включени обекти, за които администрацията ще може да кандидатства за финансиране през следващия програмен период от 2014 до 2020 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button