Регион

200 са наводнените къщи в Димитровград след вчерашния потоп

Щетите от наводнениетоНад 200 къщи са били наводнени след поройния дъжд вчера следобед в димитровградските квартали „Марийново“ и „Черноконево“. Това установи днес комисията от общината, която започна да описва щетите. 61 са пострадалите жилища в „Марийново“, а останалите са в „Черноконево“. Автомобил с трима пътници е бил отнесен от водната стихия, а хората вътре едва са успели да се измъкнат. Днес колата беше откарана за скрап. 

Хиляди декари земеделска продукция са останали под вода. Денонощие по-късно и въпреки високите температури все още близо 1 000 декара ниви са наводнени. Водата е унищожила и част от събраната вече пшеница на местната земеделска кооперация. Удавени са и десетки животни, предимно кокошки.

Щетите от наводнениетоСред най-големите щети в квартал „Черноконево“ са и две съборени от водата огради. Въпреки че е валяло само няколко минути, от околните ниви са са събрали тонове вода, които са преминали през жилищните квартали, а от тежестта оградите не са издържали.

Събраните от комисията данни ще бъдат обобщени до края на деня и след това чрез областния управител на Хасково ще бъдат изпратени до междуведомствената комисия по бедствия и аварии с искане за отпускане на средства. От общината се надяват да се намерят пари, с които да бъдат подпомогнати и пострадалите хора.

Щетите от наводнениетоСред жителите на двата наводнение квартала, които трудно ще се справят с последствията от стихията е Радка Желева. Преди няколко години жената е направила ремонт на приземния си етаж, където са холът и кухнята й. Вчера обаче те са били залети с над половин метър вода и сега всичко е подгизнало, а стаите са пълни с тиня.

Не знам как ще се справя. Сама съм и разчитам на 160 лева пенсия, обясни жената, според която само за изчистване на мръсотията ще е нужен почти месец.

В същото положение са и останалите жители на двата наводнени квартала, които днес започнаха да изнасят всичко от стаите, за да ги почистят.

Видео Вижте видео репортаж

 Щетите от наводнението  Щетите от наводнението
 Щетите от наводнението  Щетите от наводнението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button