Хасково

Работодатели в Хасковска област предлагат места за студентски практики

Младежи178 работодатели в Хасковска област са се регистрирали за участие в програмата „Студентски практики“ на просветното министерство. Те предлагат практическо обучение на редовни и задочни студенти от 51 ВУЗ-а в сферата на промишлеността, селското стопанство и преработващия отрасъл, услугите.

За успешно приключило се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на 240 часа. След отчитането на практиката на студента се изплаща стипендия в размер от 480 лв. Финансирането идва от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. В бюджета на проекта са предвидени и средства за възнаграждение на академични наставници от висши училища и ментори от страна на работодателя.

Целта е усъвършенстване на практическите умения на студентите в съответствие с потребностите на пазара на труда, насърчаване на стабилни партньорства между университетите и бизнеса. Един от очакваните резултати е да нарасне броя на студентите, които си намират работа непосредствено след дипломирането.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button