Регион

Часове преди протеста на тютюнопроизводителите митничари задържаха 170 кг тютюн

ГКПП Капитан Андреево, архивЧасове преди протеста на тютюнопроизводителите митническите инспектори на ГКПП „Капитан Андреево“ пресякоха контрабанда на голямо количество тютюн за пушене, съобщават от Митница Свиленград.

При щателна проверка на автобус, пътуващ от Турция през България за Румъния, са били открити 3 големи и 2 по-малки пакета увити в черни найлонови торби, затрупани на различни места под личния багаж на тринайсетте пътници. При отварянето на пакетите е било установено, че са пълни с общо 170 кг. нарязан тютюн за пушене, без акцизен бандерол. Количеството е достатъчно за свиване на 170 000 къса цигари. Стойността на неплатения акциз възлиза на 25 500 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. От началото на годината до момента на „Капитан Андреево“ са задържани близо 2 тона контрабанден тютюн за пушене.

Отново днес под контрола на Митница Свиленград са били унищожени над 900 000 къса цигари без акцизен бандерол. От началото на 2013-та до сега са унищожени над 7 милиона къса контрабандни цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button