Хасково

Деца от дом „Асен Златаров“ учат йога и бойни изкуства

Дом Асен Златаров9 деца от хасковския дом „Асен Златаров“ участват в 11-та лятна театрална академия в родопското село Широка Лъка. Организатор е Фондация за култура „Ден Гри“, а партньор- Университетът за изкуства в Утрехт, Холандия.

Театралната академия за деца в риск тази година включва творчески ателиета по танци, музика, маски, кукли, йога и бойни изкуства. Заедно с децата в неравностойно положение от 4 дома и социални центрове са 30 млади артисти и студенти по изпълнителски и визуални изкуства от Холандия, България, Германия и Кения.

Академията акцентира върху ценностите в изкуството като мост за общуване и личностно развитие. Проявата ще завърши с приказен фестивал на открита сцена, създадена от деца и артисти.

Възпитаници на хасковския дом ще летуват и на морския бряг край Равда, съобщи директорът Невена Желязкова. Трявна и село Марково в Пловдивска област пък са местата им за планински отдих по време на ваканцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button