Хасково

Австрийски хотелиери хвалят хасковски ученици

УченицитеОт международна практика във Виена се завърнаха учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ – Хасково.

В рамките на три седмици 15 единайсетокласници, изучаващи професиите „Ресторантьор“ и „Хотелиер“, обогатиха професионалните и езиковите си умения в 4 и 5-звездни хотели в австрийската столица.

УченицитеЕдин от тях бе Мариян Костов, който заедно с още трима свои съученици, е практикувал в четиризвездния „Кавалиер“.

Бяхме посрещнати радушно от четиримата мениджъри на хотела. Обясниха ни как работят хотелът и ресторантът, разказа Мариян, който в продължение на три седмици е работил като помощник – сервитьор.

Основните задължения на учениците са били отсервирането на масите и зареждането на приборите. Освен това те са преминали обучение по посрещане на гостите в хотела, усвоили са различни техники за приготвяне на австрийски ястия.

УченицитеВъзпитаниците на ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ са получили много похвали за добре свършената работа.

Австрийските работодатели дори са заявили, че това е най-добрата група от ученици, която някога е стажувала в техните хотели.
По време на международната практика хасковските ученици са посетили сградата на ООН във Виена, местния парламент, Виенския исторически музей.

Гимназията по туризъм изпраща за десета поредна година ученици на международна практика. Следващата година бъдещите хотелиери и ресторантьори ще имат възможност да практикуват наученото и да обогатят знанията си в Милано.

Учениците Учениците
Учениците Учениците
Учениците Учениците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button