Хасково

Бистро, дюнер и склад продават стоки с недоказан произход

Агенция по храните - ХасковоБистро и павилион за продажба на дюнери в Хасково ще отнесат глоба от 50 до 150 лева по Закона за ветеринарната дейност за продажба на стоки без документи за произход, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

В бистрото инспекторите са открили 300 грама шкембе и 300 грама сърца без необходимите придружаващи ги документи, а в „дюнера“ – 700 грама пилешко месо.

Собствениците на двата търговски обекта са заявили, че тъй като количеството е малко ще си го вземат за лично ползване. Затова не се е стигнало до унищожаването на стоката на екарисаж, уточняват от Агенцията по храните.

Солена глоба ще отнесе склад в Харманли. Там са иззети десетки килограми домати, праскови, нектарини и кайсии без документи за произход. Глобата за търговеца по Закона за храните е между 500 и 1000 лева.

През изминалата седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните са извършили 147 проверки. Връчили са 9 предписания за спазване на наредбата за етикетиране на стоките, за подобряване на хигиенното състояние на обектите, материалната база и водене на изрядна документация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.07.2013 21:06 21:06

aktove do dupka i zakrivaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button