Хасково

Откриха снаряд и противотанкова мина в шахта на Сточна гара

БомбиКорозирали снаряд и противотанкова мина бяха открити във ВиК шахта в района на Сточна гара в Хасково.

На бойния арсенал попаднали работници от водното дружество докато почиствали запушеното съоръжение по сигнал. Първоначално те дори не знаели, че на това място има шахта. При почистването сред боклуците работниците открили снаряд и мина, които отдавна били корозирали.

Снарядът е дълъг около 35 сантиметра, а мината е с размери 35 на 15 сантиметра. Заедно с тях в шахтата е имало огромно количество изхвърлени торби и чували с всевъзможни отпадъци.

Предполага се, че бомбите са били изхвърлени в шахтата от клиенти на пункт за изкупуване на метали, които не са успели да ги продадат.

Мястото беше отцепено от полицията до пристигането на служители на Министерството на отбраната, които да приберат „находките“.

Видео Вижте видео репортаж

 Бомби  Бомби

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
..
..
15.07.2013 18:00 18:00

Манго тътшувал в старите казарми и открил учебен снаряд и учебна мина, занесъл ги в отпадъците , а те като не могат да ги използват за скраб са ги хвърлили в шахтата.

Back to top button