Хасково

ДАИ „изненада“ 54 таксиметрови шофьори днес в Хасковско

ПроверкатаС изненадващи проверки по таксиметровите стоянки в Хасково и Харманли започна работния ден на инспекторите от местната структура на Държавната автомобилна инспекция.

Въпреки че тези проверки са ежедневие, през следващите дни ще се акцентира върху тях заради тежката катастрофа в София миналата седмица, при която загина младо момиче, а други 11 души бяха ранени.

Така днес 54 таксита в Хасково и Харманли бяха проверени. Добрата новина е, че няма констатирани нарушения, съобщи за Haskovo.info началникът на хасковската автомобилна администрация Антон Ставрев. Следи се основно документацията, свързана със застраховки и регистрации на автомобилите, свидетелства за правоспособност на водачите.

В момента в Хасково има регистрирани около 200 таксиметрови автомобила. Преди 3-4 години техният брой е бил два пъти повече. Резкият спад се дължи на факта, че работата в бранша е намаляла значително.

Днес таксиметровите шофьори на стоянката пред ДКЦ І, която бяха проверени от инспекторите от ДАИ, приветстваха акцията. Те обаче са притеснени, тъй като скоро предстои сериозен проблем пред голяма част от хората от бранша. Причината е, че голям процент от сега действащите таксиметрови автомобили навършват 10 години – възрастта, след която не могат да се използват като такива. Самите шофьори трудно могат да си позволят нови коли и посочват, че при автобусите такова ограничение няма.

Проверката Проверката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ватман
ватман
15.07.2013 23:22 23:22

само отчитат дейност…..защо не хванат ВАТМАНИТЕ по линията на тролея…..а тези по стоянките са си редовни

Хасковлия
Хасковлия
16.07.2013 10:13 10:13

Не проверки за документи, а проверка на изправността им трябва… миналата вечер си поръчах такси и за 2км. ми изправи косата на няколко пъти и изтрезнях преждевременно 😀 … таблото му светеше като коледна елха от грешките които показваше, една от които за неработещ ABS (спирачна система). Тракаше и тропаше цялото такси, а за амортесори да не говорим. Всички знаем как се минава преглед – даваш 5 лева отгоре и минаваш само да те снима камерата, през това време документите за изправност са ти подпечатани. Според мен трябва да се измисли някаква техническа проверка от ДАИ, която да минават всички превозни средства за граждански транспорт или да се задължат всички да минават технически преглед в техен сервиз. Извинявам се на колегите шофьори на таксита, но всички виждате какви работи стават…

Back to top button